interieurbouw-werkvoorbereiding | designexpress

Werkvoorbereiding

Keuken Bob Manders, Oisterwijk © Culimaat

Automatisch op voorsprong

Elk 'onderdeel op maat' wordt automatisch vertaald naar een plaatmateriaal met bewerkingen. En elke kast die je met de corpusgenerator tekent, is zelf samengesteld uit 'onderdelen op maat'. Het productierijp maken van een kastontwerp wordt daardoor kinderspel.

Keuken Hertsberge © Obumex

Verbindingselementen en meubelbeslag

Kies uit de uitgebreide bibliotheek de nodige verbindingselementen en het gewenste meubelbeslag. Voeg toe aan de 'onderdelen op maat' en aan de corpussen. Vectorworks koppelt er automatisch de correcte plaatbewerkingen aan. Plaats je bijvoorbeeld een spoelbak in een aanrecht, dan wordt daar meteen de correcte contourfreesbewerking op toegepast.

Keuken Brugge © Obumex

Uitgebreide bibliotheken

De werkvoorbereiding is dankzij de uitgebreide, up-to-date bibliotheken snel klaar. Alle veelvoorkomende onderdelen van Hettich, Bluhm, Häfele en Grass zijn beschikbaar. In de bibliotheek zitten talloze kantenbanden en samengestelde plaatmaterialen met verschillende soorten kernmaterialen en fineren. Natuurlijk kun je ook je eigen bibliotheken definiëren en bewaren. Zo ontwerp je met de ladegenerator bijvoorbeeld je eigen lade en sla je die vervolgens op voor later gebruik.
 

Keuken Mangelschots © Keukens Goossens

Flexibele Plaatbewerkingen

Heel wat plaatbewerkingen worden automatisch geplaatst, bijvoorbeeld bij het invoegen van kantenbanden ladegeleiders of deuvels. Maar je kunt plaatbewerkingen ook makkelijk met de hand toevoegen. Teken bijvoorbeeld een 2D-contour en zet deze met een enkele klik om naar een contourfreesbewerking. In interiorcad kun je onder andere ook rijboringen, afschuining, verstek en CNC-macro’s gebruiken.
 

Overzicht in 2D

Met interiorcad maak je in een handomdraai het overzicht van alle platen, inclusief bewerkingen en bijhorende maten. Ook het automatisch produceren van technische aanzichten en doorsneden gaat makkelijk, dankzij de krachtige CAD-motor van Vectorworks.

Keuken Brugge © Obumex

Calculatie

Het berekenen van de projectprijs doe je rechtstreeks in Vectorworks. Dankzij de ingebouwde rekenbladen heb je meteen een overzicht van alle onderdelen. Koppel je daar prijzen aan, dan weet je meteen de bijhorende kostprijs. Natuurlijk kun je de zaag- en stuklijsten ook exporteren naar Excel of naar je favoriete CRM-calculatiepakket.

Vectorworks uitproberen

Ga zelf aan de slag met Vectorworks en ontdek het voordeel voor interieurbouwers.

Gratis demo

Gratis demonstraties voor interieurbouw

Schrijf je in voor een gratis demonstratie van Vectorworks en interiorcad, en ervaar de vele mogelijkheden van onze software.

Schrijf je in